Целіакія – це захворювання, яким страждає кожна сота людина.

Целіакія – це захворювання, яким страждає кожна сота людина.
Здавалося б, якщо це настільки поширена проблема, то у нас не повинно виникати проблем з діагностикою. Проте практика показує інше.
Згідно із статистичними даними, час від появи симптомів до встановлення діагнозу целіакія доволі тривалий у різних країнах. Так, у Польщі та Швейцарії середній час від появи перших проявів до встановлення діагнозу становить близько 7,5 років, тоді як у Великобританії люди чекають ще довше, в середньому 13 років!
Невчасне встановлення діагнозу та підбору правильної тактики тягне за собою наслідки для людей які страждають на целіакію. Зокрема це розвиток анемії, остеопорозу, порушення росту, затримка статевого дозрівання тощо.
У Google-формі ви можете пройти опитування для визначення факторів ризику щодо целіакії. Якщо у вас або вашої дитини є хоча би одна позитивна відповідь – зверніться до лікаря. Пройти опитування
У нашому центрі ви можете записатися на консультацію до лікаря-педіатра та дитячого алерголога Мазепи Наталії Іванівни, лікаря імунолога Ліщук-Якимович Христини Олександрівни, лікаря-імунолога Білянської Лесі Миколаївни.